Web Analytics Made Easy - Statcounter

زیرساخت‌های لازم برای کارسازی چک‌های جدید صیادی از ابتدای سال ١٤٠٠ در شعب بانک صادرات ایران آماده شده و چک‌های جدید از ابتدای سال آینده بر اساس قانون جدید پس از استعلام‌ اعتبار صادرکننده و اطمینان از مالکیت شخص ذی‌نفع در سامانه یکپارچه صیاد بانک مرکزی، در شعب این بانک‌ قابل وصول است.

 

به گزارش گروه بانک و بیمه پول نیوز، بر اساس قانون جدید چک، چک‌های صیادی در سال جدید پس از استعلام‌های لازم و اطمینان از مالکیت شخص ذی‌نفع، در شعب این بانک‌ قابل وصول است و در صورت کسری موجودی، مبلغ مورد کسری چک از موجودی سایر حساب‌های انفرادی ریالی صاحب حساب وصول خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




ورود چک‌های صیادی به عرصه خدمات بانکداری با وجود ویژگی‌های امنیتی متنوع و قابلیت استعلام اعتبار صادرکننده چک، موجب کاهش فراوان میزان تخلفات و ریسک معاملات شده و میزان چک‌های برگشت‌خورده از این منظر، با کاهش قابل توجهی همراه بوده است.


مطابق قانون جدید چک، تمام صادرکنندگان، انتقال‌دهندگان و ذینفعان چک، ملزم به ثبت مشخصات چک‌های صیادی جدید هنگام ثبت، تایید و انتقال در سامانه صیاد هستند. دارندگان چک برگشتی رفع سوء اثر نشده اجازه صدور چک جدید و ثبت آن در سامانه صیاد را ندارند. نام ذی‌نفع چک باید به طور مشخص نوشته شده و صدور چک‌های جدید در وجه حامل ممنوع است. پشت‌نویسی چک‌های طرح جدید باید از طریق ثبت انتقال در سامانه صیاد صورت پذیرد.

تمام حساب‌های صادرکننده چک در تمام بانک‌ها و مؤسسات اعتباری به میزان مبلغ کسری چک پس از گذشت ٢٤ ساعت از ثبت غیرقابل پرداخت بودن (ثبت برگشت چک) به ترتیب اعلامی از سوی بانک مرکزی مسدود خواهد شد.

عدم کفایت موجودی، عدم امکان تامین وجه چک از محل سایر حساب‌های صادرکننده چک در همان بانک، نداشتن انطباق امضا، تشخیص اختلاف در مندرجات برگه چک، صدور دستور عدم پرداخت توسط صادر کننده چک، بسته بودن حساب جاری به دستور مرجع قضایی، قلم ‌خوردگی، عدم انطباق مندرجات برگه با مندرجات ثبت شده در سامانه صیاد و ... از جمله مواردی است که بانک مجاز به پرداخت وجه چک نبوده و با درخواست دارنده چک، موظف به ثبت غیر قابل پرداخت بودن چک در سامانه یکپارچه بانک مرکزی و صدور گواهی‌نامه عدم پرداخت با کد رهگیری مطابق ضوابط قانونی است.

همچنین بر اساس قانون جدید، واریز کسری مبلغ چک به حساب جاری، ارائه لاشه چک به بانک، ارائه رضایت‌نامه در دفاتر اسناد رسمی، نامه رسمی مرجع قضایی یا ثبتی و سپری شدن مدت سه سال از تاریخ صدور گواهینامه عدم پرداخت بدون طرح دعوای حقوقی جدید در مراجع قضایی، از جمله موارد لازم برای رفع سوء اثر چک است.

با فراهم شدن زمینه استعلام اعتبار چک‌های صیادی می‌توان از طریق ورود شناسه ١٦ رقمی صیادی برگ چک در سامانه صیاد به پورتال بانک مرکزی به نشانی: www.cbi.ir مراجعه کرد و در قسمت «نظام‌های پرداخت و زیرساخت» و «استعلام وضعیت اعتباری چک صیادی» با وارد کردن شناسه مذکور، استعلام وضعیت اعتباری صادرکننده چک را بررسی کرد. استعلام وضعیت اعتباری صادرکننده چک از طریق ارسال شناسه ١٦ رقمی به سامانه پیامکی ٧٠١٧٠١ امکان پذیر است.

مشتریان و کاربران محترم می‌توانند با مراجعه به صفحه «قانون جدید چک» در بخش تازه‌های سایت بانک صادرات ایران به نشانی: www.bsi.ir ، اطلاعات بیشتری از این قانون دریافت کنند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بانک صادرات چک صیادی خدمات بانکداری پول نیوز سامانه صیاد سامانه صیاد قانون جدید چک صادرکننده چک چک های صیادی بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۴۳۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وام ۴۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی برای مستاجران

در حال حاضر با مصوبه شورای پول و اعتبار مبلغ تسهیلات ودیعه مسکن:

در تهران ۲۰۰ میلیون تومان در مراکز استان‌ها ۱۵۰ میلیون تومان در سایر شهرها ۱۰۰ میلیون تومان و در روستاها ۴۰ میلیون تومان است.

نرخ سود این تسهیلات ۱۸ درصد و دوره بازپرداخت آن ۶۰ ماهه است.

از سوی دیگر مطابق قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت وام ۳۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن به‌صورت قرض‌الحسنه به خانوارهای مشمول پرداخت می‌شود.

به گزارش تسنیم، مطابق بخشنامه فروردین ماه امسال بانک مرکزی این تسهیلات مختص خانواده‌هایی است که از تاریخ اول فروردین ۹۹ به بعد صاحب فرزند سوم یا بیشتر می‌شوند.

بر این اساس پس از اعتبارسنجی متقاضیان و در صورت عدم تکافوی اعتبار آنها، به منظور تأمین رکن ضامن، مؤسسات اعتباری موظفند با توثیق حساب یارانه یا سهام عدالت متقاضیان یا بستگان درجه اول از طبقه اول آنها یا سایر دارایی‌های مالی وی یا تنها دریافت یک فقره سفته و یک نفر ضامن نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام کنند.

طبق اظهارات ۳ روز قبل مدیرکل دفتر طرح‌های نهضت ملی مسکن وزارت راه و شهرسازی وضعیت پرداخت وام ودیعه با سود ۱۸ درصدی چندان مناسب نبوده و حدود یک میلیون نفر در صف دریافت تسهیلات مذکور قرار دارند.

سیداحمد خادمیان در این‌باره گفته بود: تاکنون یک میلیون و ۶۵۴ هزار و ۳۶ نفر از متقاضیان در سامانه tem.mrud.ir ثبت‌نام کرد‌ه‌اند که از این تعداد یک میلیون و ۴۶۹ هزار و ۸۷۵ نفر حائز شرایط دریافت وام ودیعه مسکن شناخته شده‌اند.

از این تعداد یک میلیون و ۳۳ هزار و ۳۰۵ نفر برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن به بانک‌ها معرفی شده‌اند و بانک‌ها با ۴۴۵هزار و ۶۸ نفر (۳۰ درصد) قرارداد امضا کرده‌اند.

وی تاکید کرد: با توجه به تکلیف قانونی، ضرورت دارد تا بانک‌ها پرداخت تسهیلات را به معرفی‌شدگان سرعت بدهند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پرداخت ۱.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی
  • حضور فعال بانک صادرات ایران در نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی
  • صادرات ۱۰۷ میلیون دلاری تعاونی‌های خراسان رضوی طی سال گذشته
  • حضور فعال بانک صادرات در نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی
  • اجرای طرح "پذیرنده‌شو" این بانک آغاز شد/ اعطای تسهیلات 35 میلیارد ریالی به دارندگان دستگاه‌های کارتخوان و درگاه‌های پرداخت اینترنتی بانک رفاه کارگران
  • وام ۴۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی برای مستاجران
  • حضور فعال بانک صادرات در نمایشگاه بین‌المللی نفت
  • جزئیات پرداخت وام ۴۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن
  • جزئیات پرداخت ارز به زائران حج
  • کاهش اتکا به تسهیلات بانکی با اجرای قانون تامین مالی تولید